Marc Smeehuijzen
User Experience Designer
English

RTL

 

Rebranding corporate website

 

Project
RTL Nederland is een dochter van RTL Group, Europa's grootste tv-, radio en productiebedrijf. Zij produceren voor televisiezenders zoals RTL 4, RTL 5, RTL Z en RTL Telekids, voor de radiozender RTL Lounge Radio en online diensten zoals RTLXL, Videoland en Buienradar. In het kader van een rebranding project moest de corporate website van RTL Nederland worden vernieuwd.
Timeline
Jun. - Sep. 2016 (4 maanden)
Activiteiten
Een aantal RTL Nederland subsites (Over RTL, Werken bij RTL, Pers, Adverteren) moesten worden samengevoegd tot één corporate website. Ik heb de structuur van de nieuwe site in kaart gebracht met een sitemap, inclusief een indicatie van de bouwprioriteit van de verschillende onderdelen en de benodigde interactie-componenten. Hiernaast heb ik een menu-systeem ontworpen voor de site, zowel voor mobiel als voor desktop, en daar een klikbaar prototype van gemaakt. Tot slot heb ik dit prototype getest op gebruikersvriendelijkheid met eindgebruikers, zowel op de locatie van het RTL kantoor als remote.
Deliverables
Sitemap, wireframes, prototype en usability test rapportage.
Technologie
Website in o.a. React, sitemap in Excel en Draw, wireframes in Sketch, prototype in HTML en CSS en usability tests met Lookback en Loop11.
Voorbeelden
 

Terug naar Portfolio-overzicht