Marc Smeehuijzen
User Experience Designer
English

ING

 

SEPA en andere vernieuwingen

 

Projecten
ING is de grootste bank van Nederland en de meeste van hun services lopen inmiddels via hun website en mobiele app. In 2013 moesten delen van de site klaar worden gemaakt voor SEPA (Single European Payments Area) en moesten de Mijn ING homepage en andere pagina's geupdated worden wat betreft stijl en usability. Hiernaast werden veel, tot voorheen papieren, processen gedigitaliseerd in zogenaamde 'wasstraten' en werden er nieuwe mobiele concepten uitgedacht. Tot slot moesten usability tests begeleid worden.
In 2015 waren er responsive ontwerpen nodig voor de Financieringswijzer (adviestool voor zakelijke klanten) en Kassa Compleet (betaalservices portal voor webshops). Tot slot moest de customer journey van nieuwe zakelijk klanten in kaart worden gebracht.
Timeline
Okt. 2012 - Jun. 2014 (1 jaar en 9 maanden) en Feb. - Okt. 2015 (9 maanden)
Activiteiten
Ik heb interactie ontwerpen gemaakt van o.a. de volgende schermen/processen: Mijn ING Homepage, overschrijven, verzendlijst, overzichten van ingeplande en geweigerde opdrachten, batch-betalingen, batch-incasso's, af- en bijschrijvingen, opzeggen spaarrekeningen, aanvragen zakelijk krediet, aanvragen iDEAL, de Financieringswijzer en Kassa Compleet. Daarnaast heb ik conceptuele ontwerpen gemaakt voor een nieuwe service in de mobiele app, usability testen begeleid van de Mijn ING homepage en beleggen en de customer journey van nieuwe zakelijke klanten onderzocht.
Deliverables
Wireframes, visual designs, schetsen, usability test draaiboek en customer journey.
Technologie
Website in HTML, CSS en Javascript (Angular), wireframing in Illustrator, Indesign, Fireworks en Sketch, visual designs in Photoshop, usability test met TechSmith Morae.
Samenwerking
Informaat
Voorbeelden
 

Terug naar Portfolio-overzicht